Huub Litjens 25 actief in de autosport.


Na een afwezigheid van twee jaar als coureur zal Huub Litjens dit jaar weer een gooi gaan doen naar het kampioenschap National Hot Rod. 25 jaar geleden begon Huub zijn carriere als coureur tijdens zijn eerste wedstrijd tijdens een zandcross. In 1984 stapte hij over naar de standaardklasse in de autospeedway. Datzelfde jaar startte hij ook twee keer in de Escort klasse. In 1992 stapte hij over naar de stock rods. In deze klasse waarin hij 4 jaar lang aan de start kwam boekte hij enkele grote successen in Posterholt en Venray. In 1995 stapte Huub over naar de Superstox en eindigde hij als vierde in het Nationaal kampioenschap van Posterholt. Na een seizoen stapte Huub over naar de Sprint 1300 klasse in een auto van de gebroeders Willemsen. Zij wilden alleen in Venray rijden en zochten een coureur die in Posterholt aan de start wilde verschijnen. Na dit jaar bouwde Huub een nieuwe Sprint wagen. In de daaropvolgende drie jaar wist Huub maar liefst twee keer het Nationaal Kampioenschap van Posterholt en een keer het Nationaal Kampioenschap van Venray te winnen. Daarnaast pakte hij ook een keer het Internationale Kampioenschap.

Gedreven door de snelheid van de Sprint klasse wilde Huub steeds meer. In 1999 startte hij daarom in Posterholt voor het eerst met een National Hotrod. De daarop volgende winter startte hij aan de bouw van een eigen Hotrod. Terwijl in Engeland de meeste Hotrod coureurs kozen voor een Opel motor, ging Huub rijden met een veel duurdere VW motor. Voor het seizoen 2003 liet Huub zelf onderdelen uit de VS overvliegen om zijn Hotrod nog sneller over de piste te laten rijden. Zijn doorzettingsvermogen en streven naar perfectie leverden hem diverse nationale en internationale titels op.

In 2004 hield Huub het racen even voor gezien vanwege het opstarten van een eigen bedrijf. Hij bleef echter nog wel steeds actief als monteur van hot rod coureur Erik Roeffen. Mede dankzij de inzet van Huub reed Erik in 2006 en 2007 twee superseizoenen waaronder de overwinning van de Supercup in 2007.

Eind 2007 kwam Huub op het idee om de Audi TT van Volker Timm over te nemen. Huub is altijd een fan geweest van deze auto en wilde perse met deze auto aan de start staan. Uiteindelijk heeft hij de knoop doorgehakt en de auto naar Panningen gehaald. Hoewel de auto in perfecte staat verkeerde, is hij ondertussen helemaal gestript, verbouwd en weer helemaal opnieuw opgebouwd.

Komend seizoen moet dus terdege rekening gehouden worden met een “ouwe rot in het vak”.
De rood/zilveren Audi TT onder nummer 69 van Huub Litjens gaat weer een gooi doen naar het kampioenschap van 2008.

Nieuwe look / Sponsors

Onze nieuwe Audi TT is nu geheel in de rood zilveren DTM kleuren gespoten en zal ook beletterd moeten worden. Hiervoor zijn wij op zoek naar sponsors die met hun naam en logo vermeld willen staan op onze Hot Rod. Vraag voor de mogelijkheden naar Huub Litjens (06-50277682) info@lasbedrijf-litjens.nl of naar Marco Smolders (06-38239327) marcosmolders@kpnplanet.nl
Al vanaf 250 euro een heel seizoen te bewonderen op de auto. Verder wordt er volop gewerkt aan een nieuwe website rond ons racing team. Hierop worden alle fans en sponsors op de hoogte gehouden van de prestaties van het team. Op deze site zullen ook alle sponsors met naam, logo en een link vermeld worden.

Wij hopen spoedig iets van U te horen gezien wij onze nieuwe Hot Rod in de nieuwe kleuren en logos in maart 2008 willen presenteren.

Met vriendelijk groet,

Marco Smolders, Hot Rod Racing Team Huub Litjens.









Geen opmerkingen: